Af en eller anden årsag tror mange mindre virksomheder, at netop de ikke vil blive ramt af hacker-angreb. Det viser en analyse, som Norstat har gennemført for Alm. Brand.
Ifølge analysen svarer 43 procent af virksomhedslederne i SMV-segmentet, at de anser det for ’meget usandsynligt’, at der vil blive rettet et cyberangreb mod dem. Desuden har halvdelen af virksomhederne ikke en plan for, hvad der skal ske, hvis de bliver angrebet.
– Det er overraskende at se, i hvor ringe grad mindre virksomheder føler sig udsatte for cybertruslen. Det virker som om, mange enten lukker øjnene og håber, at det ikke sker for dem, eller at de ikke har overblik over, hvordan de bedst kan beskytte sig, siger Camilla Amstrup, der er Chief Commercial Officer i Alm. Brand.
Netop det sidste, at området syntes uoverskueligt, bekræftes at undersøgelsen, hvor 28 procent bekræfter det forhold.
Tallet er bekymrende højt i følge Camilla Amstrup, set i lyset af de mulige konsekvenser af et angreb – herunder mistet adgang til virksomhedens ordrebog og kundedatabase, ufrivillig deling af personfølsomme data for slet ikke at tale om driftstab og risikoen for afpresning.
– Vi forsikrer os helt naturligt mod indbrud i vores ejendom, og det burde være lige så naturligt at sikre sig mod indbrud i virksomhedens digitale infrastruktur, som mange virksomheder i dag ikke kan fungere uden. Derfor synes jeg, det er ærgerligt, hvis man venter med at sikre sig, til man selv har oplevet den ødelæggende effekt af et cyberangreb, siger påpeger hun.
Kilde: Alm. Brand Forsikring