Fyns Politi og øens 10 kommuner arbejder sammen i det såkaldte Kredsråd, og sammen udarbejder de en plan for, hvilke områder man vil have særlig fokus på i det indeværende år.
I 2024 er der udpeget fem områder, og ét af dem er den digitale kriminalitet og dens ofre.
Baggrunden for at gå digitalt skal ses i sammenhæng med at den mere fysiske kriminalitet som hærværk, indbrud og røverier er i tilbagegang. Det modsatte gælder den digitale, som er i fremgang. Ikke mindst er særligt de unge borgere i risikozonen.
For at sikre det forebyggende arbejde mod digital kriminalitet vil Kredsrådet have fokus på, at borgerne orienteres om, hvordan man sikrer sig bedst digitalt, herunder ikke mindst på faresignalerne. Et særligt fokus vil være på børn og unge, men også på deres forældre, som spiller en vigtig rolle i børn og unges digitale adfærd.
– Vi ser en markant bevægelse i kriminaliteten på de digitale platforme. Det kan være alt fra identitetstyveri til deling af private billeder. Og vi skal naturligvis rykke med og øge vores videndeling og indsats mod de nye former for kriminalitet, siger politidirektør Arne Gram.
Han bliver bakket op af borgmesteren i Nordfyns Kommune, Mette Landtved-Holm.
– Jeg er meget tilfreds med, at vi med samarbejdsplanen kan gøre fælles front mod digital kriminalitet, især i forhold til de unge. Alt for mange unge kommer ud for negative oplevelser på nettet. Oplevelser, som de kan være mærkede af i mange år. Ved at styrke partnerskabet mellem alle aktører omkring de unge kan vi bedre gøre noget ved problemet. De unge skal kunne færdes trygt på nettet, og det kræver en bred indsats, som fokuserer på sikkerhed, forebyggelse og dialog.
de fire andre områder, som kommer i fokus i løbet af året er hensynsløs kørsel, forebyggelse af radikalisering og ekstremisme blandt børn og unge samt fælles indsats mod organiseret kriminalitet.
Kilde: Fyns Politi